fbpx De top 5 teambuilding activiteiten in Luxemburg | People First | People First

# Blog De top 5 teambuilding activiteiten in Luxemburg

De top 5 teambuilding activiteiten in Luxemburg

Er zijn veel keuzemogelijkheden qua teambuilding in Luxemburg. De ideale activiteit zal onder andere afhangen van de doelstellingen, de beschikbare tijd, de grootte van de groep en het budget. In dit artikel overlopen we de belangrijkste opties en types van teambuilding activiteiten en selecteren we onze top 5 activiteiten in Luxemburg!

Waarom is teambuilding belangrijk?

Zoals we in ons vorig artikel al aangaven, is de belangrijkste reden achter de cruciale waarde van teambuilding dat mensen de belangrijkste troef zijn van elk bedrijf. Focussen op de teamgeest, de werkomgeving en het geluk van de werknemers is dus een investering in de toekomst van elk bedrijf.

De opties voor teambuilding activiteiten in Luxemburg omvatten de verschillende soorten teambuilding activiteiten: Spelpakketten, Team Evenementen en Online activiteiten. De outdoor activiteiten zijn ook een belangrijk onderdeel van het teambuilding aanbod in de stad. Ze vergemakkelijken namelijk het tot stand komen van enkele essentiële doelstellingen om een sterkere band tussen teams te creëren. Het grote voordeel van naar buiten gaan, is dat het een snelle verandering van omgeving mogelijk maakt. Het is een echte onderbreking van de dagelijkse routine op kantoor.

Een grotere betrokkenheid van de werknemers, een betere groepsdynamiek en de dankbaarheid jegens de mensen die in het bedrijf werken, zijn andere voordelen die uit de lijst van de top 5 teambuilding activiteiten in Luxemburg kunnen gehaald worden. 

 

Teambuilding in Luxemburg: Top 5 activiteiten

Neem een kijkje in onze lijst en kies de ideale activiteit voor uw team!

 

1/ URBAN GAMING

Dit is de top keuze als het gaat om teambuilding in Luxemburg aangezien het outdoor/fysieke activiteiten combineert met digitale ondersteuning. Virtual Trophy is een goed voorbeeld: een activiteit waarbij de stad in een digitale wereld wordt omgezet. De deelnemers lossen uitdagingen op alsof zij de spelers van een videogame zijn. Zo kan je de stad op een nieuwe manier ontdekken, lol hebben en meewerken met je teamgenoten.

WANNEER? Het hele jaar door

GROEPSGROOTTE -> Van 5 tot 500 personen

PRIJS -> Vanaf 30€ per persoon

DUUR -> 1 tot 3 uur

LOCATIE -> Overal!

 

2/ ACCROBRANCHE (avontuurlijk boomklimmen)

Als u de stad uit wilt en een avontuurlijke activiteit met uw team wilt proberen, dan is Accrobranche the way to go! De rit naar Florenville zal u uit de dagelijkse omgeving halen. Het boomklimmen zal iedereen uitdagen om nieuwe sensaties te ontdekken, plezier te hebben en uit de comfortzone te stappen!

WANNEER? Van maart tot november

GROEPSGROOTTE -> Van 5 tot 100 personen

PRIJS -> Vanaf 30€ per persoon

DUUR -> 2 uur

LOCATIE -> The Lodge in Florenville

 

3/ ANTIDOTE (Tegengif)

Wilt u het probleemoplossend vermogen van uw team trainen? Dan is Antidote iets voor u! Niets zal de banden tussen collega's sterker maken dan deze teambuilding activiteit waarbij de groep een beperkte tijd krijgt om 10 uitdagingen op te lossen en zo uit een afgesloten kamer te ontsnappen. Antidote moedigt de samenwerking tussen de spelers aan, en laat toe om communicatie- en managementvaardigheden te ontdekken en te boosten.

WANNEER? Het hele jaar door

GROEPSGROOTTE -> Van 10 tot 100 personen

PRIJS -> Vanaf 40€ per persoon

DUUR -> Anderhalf uur

LOCATIE -> Overal!

 

4/ RIVIER CLEANUP 

Dit is wat wij noemen een Positieve Impact activiteit, een teambuilding activiteit gecombineerd met een geëngageerde milieuaanpak. Gedurende een dag werken de deelnemers mee aan de schoonmaak van de Alzette rivier. Ze leren ook tips om hun dagelijks leven te verbeteren door middel van workshops en lezingen van deskundigen. Deze activiteit versterkt niet alleen de teamspirit maar heeft ook een positieve impact op het milieu en de gemeenschap.

WANNEER? Het hele jaar door

GROEPSGROOTTE -> Van 10 tot 100 personen

PRIJS -> Vanaf 30€ per persoon

DUUR -> 2 tot 3 uur

LOCATIE -> rivier Alzette of Semois 

 

5/ RIDE DISCOVERY (Ontdekkingsrit)

Nog een geweldige activiteit om uit het dagelijkse stadslandschap te stappen om de teambanden hechter te maken, deze keer op mountainbikes! Een uitdaging delen en genieten van de natuur zal helpen om de banden tussen teamleden te verstevigen. Het is bovendien geschikt voor alle niveaus. U kunt de ervaring zelfs opwaarderen door de bekende wielrenner Andy Schleck uit te nodigen om uw team onderweg te coachen en zijn fietservaring te delen.

WANNEER? Het hele jaar door

GROEPSGROOTTE -> Van 5 tot 200 personen

PRIJS -> Vanaf 30€ per persoon

DUUR -> 2 tot 3 uur

LOCATIE -> Kolline, Hamster, Kottage, Knokke Out Waterloo, Lodge Martué 

 

Nu u onze selectie van de 5 beste teambuilding activiteiten in Luxemburg kent, aarzel dan niet om ons te contacteren voor de organisatie ervan! Wij helpen u graag bij het plannen en uitvoeren van de ideale teambuilding activiteit om uw teams een boost te geven!

 

Je hebt die ene niet gevonden

Laten we je onze andere ervaringen laten zien.