fbpx De Top 5 outdoor teambuilding activiteiten | People First | People First

# Blog De Top 5 outdoor teambuilding activiteiten

De meesten onder ons zijn gewend aan een werkroutine binnenshuis, lang zitten en naar een scherm kijken. Dus na een tijdje snakken we er allemaal naar om naar buiten te gaan en diep de frisse lucht in te ademen. Stel je eens voor: een warme zonnestraal op je gezicht, het geluid van de wind door de bladeren of met blote voeten op het zand lopen. Zalig!

Denk nu eens aan alle voordelen van buitenactiviteiten, toegepast op teambuilding. In plaats van de gebruikelijke kantoorroutine of interactie via schermen: wat is er beter dan een ongelooflijke activiteit delen met je collega's in de natuur?

Er zijn verschillende manieren om teambuilding activiteiten te categoriseren (we hebben de belangrijkste types besproken in ons laatste blogartikel). Afhankelijk van waar ze plaatsvinden, kunnen ze ook worden ingedeeld als outdoor, indoor of online teambuilding activiteiten.

De laatste tijd is er een snelle ontwikkeling van virtuele outdoor activiteiten. Dat zijn outdoor/fysieke activiteiten met een digitale ondersteuning (met apps of GPS in je telefoon of tablet). Een voorbeeld hiervan zijn de urban gaming activiteiten. Ze zijn zeer populair en maken een groot deel uit van de toekomst van teambuilding. Binnen de catalogus van People First volgen Roadmap Trophy en Virtual Trophy deze trend.

Ontdek hieronder waarom outdoor teambuilding activiteiten zo belangrijk zijn. We geven de belangrijkste soorten teamuitjes en enkele voorbeelden voor elk van hen. Alles hangt natuurlijk af van de doelstellingen die u zoekt bij het organiseren van een teambuilding.

 

Voordelen van outdoor teambuilding activiteiten

Elk soort teambuilding activiteiten heeft ongetwijfeld zijn eigen sterke punten. Soms zijn indoor of online activiteiten the way to go, maar er zijn verscheidene cruciale voordelen die veel gemakkelijker te bereiken zijn als je buiten gaat.

Rekening houdend met het feit dat sterkere banden creëren tussen de leden van een groep en zo een hecht team vormen, het uiteindelijke doel is, spelen outdoor activiteiten een sleutelrol voor een succesvolle teambuilding.

De 3 belangrijkste voordelen die outdoor teambuilding activiteiten zo aantrekkelijk maken, zijn:

1/ Er even helemaal tussenuit zijn of verandering van omgeving. Even weg uit het kantoor geeft een extra boost en maakt dat mensen inspiratie opdoen. De meesten werken binnen, dus naar buiten gaan is een echte onderbreking, een enorm verschil met de gebruikelijke kantooromgeving. Het is dan ook gemakkelijker om in de stemming te komen voor teambuilding activiteiten. Gewoon voor de zee staan of wandelschoenen aantrekken voor een wandeling in het bos zorgt voor een geweldige afwisseling. Zodra je op de locatie aankomt, bent je al in een andere gemoedstoestand.

Uit het kantoor komen, vlakt ook de gebruikelijke hiërarchie gemakkelijk af. Wanneer activiteiten buiten plaatsvinden, zijn mensen meer ontspannen. Er ontstaat ook een (h)echte band tussen collega's, los van de dagelijkse werkgerelateerde onderwerpen.

2/ Ze zijn gezonder! Na lange werkdagen al zittend naar schermen te kijken, is er niks beters dan zijn lichaam wat te laten bewegen. Het doel van buitenactiviteiten is genieten van en contact maken met de natuur. Veel activiteiten vinden dus plaats aan zee, in het bos of op het platteland. Maar natuurlijk kunnen ze ook in steden doorgaan door gebruik te maken van de rivieroevers, parken of eender welk leuke plek die de stad te bieden heeft! We hebben het al gehad over Urban Gaming activiteiten. Dit is een duidelijk voorbeeld dat bewijst dat wanneer teambuilding en outdoor activiteiten samenkomen, de mogelijkheden eindeloos zijn en “the sky is the limit

3/ Ze tonen dat u om uw werknemers geeft. Het organiseren van een bedrijfsuitje is een manier om uw werknemers te laten zien dat u om hen geeft. Ze vereisen inderdaad meestal een grotere logistiek, nemen meer tijd in beslag en gebeuren vaak tijdens de werkuren. Dit geeft aan dat u in uw teams investeert in plaats van prioriteit te geven aan productiviteit op korte termijn. En op termijn heeft dit een reusachtige impact op de manier waarop teams hun krachten bundelen en samenwerken.

Een paar van de meest gewaardeerde aspecten van outdoor teambuilding activiteiten georganiseerd door People First zijn de creativiteit van de activiteiten, de kwaliteit en het professionalisme van de instructeurs en staff en de flexibiliteit tijdens de organisatie.

De top 5 outdoor teambuilding activiteiten

Weet je niet zeker wat het beste teamuitje is voor uw medewerkers? Je moet met verschillende punten rekening houden: doelstellingen, tijd, groepsgrootte, budget en locatie. Vind hieronder een selectie van activiteiten en ontdek de ideale outdoor teambuilding voor uw bedrijf!

1. Teambooster

Zoals de naam al aangeeft, is Teambooster de activiteit bij uitstek als u op zoek bent naar teambuilding. De belangrijkste doelstellingen zijn: teamspirit, samenwerking en relaties versterken, de banden tussen teamgenoten herstellen, als een team samenwerken en de aanleg van collega’s ontdekken.

 • WANNEER? Het hele jaar door
 • GROEPSGROOTTE -> Van 5 tot 500 personen
 • PRIJS -> Vanaf 40€ per persoon
 • DUUR -> 2 tot 3 uur
 • LOCATIE -> Overal!

Andere activiteiten met vergelijkbare doelstellingen zijn Beach Olympics en Robinson’s Quest.

2. 60 Seconds to Win

Als je op zoek bent naar een ijsbreker en leuke activiteiten, dan is 60 Seconds to Win de beste keuze. Dit klinkt misschien minder van belang, maar het organiseren van leuke activiteiten gewoon om te ontspannen, een pauze te nemen van het gebruikelijke en samen met uw collega’s te lachen, kan de werksfeer verbeteren en de teamgeest een boost geven! Het is bovendien een geweldige manier om waardering te tonen voor ieders hard werk in het bedrijf en een geweldige sfeer te creëren in een groep!

 • WANNEER? Het hele jaar door
 • GROEPSGROOTTE -> Van 10 tot 100 personen
 • PRIJS -> Vanaf 30€ per persoon
 • DUUR -> Anderhalf uur
 • LOCATIE -> Overal!

 

3. Positieve Impact Activiteiten

Het doel is hier om een teambuilding activiteit te combineren met een geëngageerde milieuaanpak. De teams worden betrokken bij activiteiten die een positieve impact hebben op het milieu en de gemeenschap, terwijl ook de waarden van het bedrijf worden versterkt. Enkele voorbeelden van positieve impact activiteiten georganiseerd door People First zijn strand- en rivierschoonmaakacties.

Workshops en lezingen kunnen samen met de activiteit op zich worden georganiseerd. Zo is er ook een positief resultaat voor de deelnemers die niet alleen samenwerken, maar ook nieuwe vaardigheden en goede praktijken leren.

 

4. Forest Games

Als het de bedoeling is om nieuwe vaardigheden te ontdekken en aan te leren, is de activiteit Forest Games zeker het overwegen waard. Het team wordt op een leuke manier ondergedompeld in de eeuwenoude cultuur van de Ardennen, krijgt een hechte band en wint aan zelfvertrouwen, terwijl de deelnemers nieuwe activiteiten en hobby's uitproberen.

Tijdens de games leren de deelnemers nieuwe dingen terwijl ze belangrijke aspecten van teamwork zoals communicatie, samenwerking en leiderschap boosten. Deze vaardigheden worden op een leuke manier midden in de natuur ontwikkeld!

 • WANNEER ? Het hele jaar door
 • GROEPSGROOTTE -> Van 20 tot 250 personen
 • PRIJS -> Vanaf 50€ per persoon
 • DUUR -> 2 tot 3 uur
 • LOCATIE -> Kolline Spa

5. Lumber Jack

Dit is onze baken als het gaat om Team Academy activiteiten, dé programma’s als je een specifiek probleem of doel moet aanpakken met een teamtraining or coaching. Het idee erachter is om een klassieke activiteit om te zetten in een leermiddel.

Dit is waar het bij Lumber Jack om gaat: een teamuitje waarbij de groep samen een brug moet bouwen en er met een aanhangwagen overheen moet rijden! Het einddoel is het team op een duurzame manier te consolideren na een dag vol motivatie, toewijding en opwinding.

 • WANNEER ? Het hele jaar door
 • GROEPSGROOTTE -> Van 20 tot 100 personen
 • PRIJS -> Vanaf 50€ per persoon
 • DUUR -> 2 uur
 • LOCATIE -> Kolline SpaThe Kottage of The Lodge

Klaar om naar buiten te gaan en je team te motiveren? Het is onze passie om unieke situaties te creëren en u uit de dagelijkse werkroutines te halen. Zo wordt een blijvende band tussen de collega’s gesmeed.

U kent nu al de voordelen van outdoor teambuilding en alle opties afhankelijk van uw doelstellingen. Neem gerust een kijkje in People First's Outdoor Teambuilding-catalogus, neem contact met ons op, en laten we beginnen plannen!

 

Je hebt die ene niet gevonden

Laten we je onze andere ervaringen laten zien.