fbpx Reflectie op onze teambuildingactiviteiten | People First | People First

# Blog Reflectie op onze teambuildingactiviteiten

Een diepgaande reflectie op onze teambuildingactiviteiten

De crisisperiode die we hebben doorgemaakt - en die nog niet helemaal achter ons ligt - heeft veel bedrijven op hun kop gezet. Bij People First hebben we echter niet opgegeven en hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om na te denken over ons bedrijf en over degenen die echt deel uitmaken van ons DNA. Maar we wilden ons ook aanpassen, ten eerste aan deze situatie indien die zich opnieuw zou voordoen, en ten tweede aan de toekomstige behoeften van onze klanten waar we ons aan aanpassen. De angst voor het onbekende, de zoektocht naar zingeving en een meer duurzame consumptie... maar vooral een terugkeer naar het essentiële.

Veel van onze klanten hebben geleden onder de Coronacrisis. We weten dat we vanaf nu onze investeringen nog meer zullen moeten rechtvaardigen, of het nu gaat om economische of menselijke investeringen. We hebben ons daarom gericht op activiteiten die te maken hebben met verschillende specifieke onderwerpen, zoals het teamgedrag, waarmee we ijveren naar resultaten op vlak van menselijke interactie.

Efficiënte taskforces

Om deze diepgaande reflectie uit te voeren, hebben we dus gebruik gemaakt van de kalmere periode die de crisis met zich meenam om interne taskforces op te richten, gedreven door het enthousiasme van onze teams.

Elke taskforce een precieze missie: nadenken over het CSR (= corporate social responsibility) aspect van onze organisatie, wat aanleiding gaf tot het concrete menselijke project die we later zullen uitwerken; nadenken over het "Community" aspect dat we zowel willen stimuleren als verdedigen; werken aan coaching en het rendement van menselijke investeringen die teambuilding kan genereren met het "Academy" aspect; en ten slotte een aantal van onze activiteiten opnieuw vormgeven of heruitvinden, zodat ze op afstand kunnen worden georganiseerd met het "Stay Connected" aspect.

Duidelijke doelstellingen voor de toekomst

Het is essentieel voor People First om het bedrijfsmodel te heroverwegen, niet alleen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, maar ook om ervoor te zorgen dat het perfect in lijn is met de menselijke waarden waar we voor staan. Daarom werken we nu al aan het verlichten van de logistiek in verband met onze teambuildings om meer duurzame pakketten aan te bieden, maar ook om meer samen te werken met lokale partners. Een ander project bestaat uit het zuiveren en behouden van alleen het essentiële van elke activiteit, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de toegevoegde waarde. Het is onze wens om de impact van deze activiteiten zoveel mogelijk te beperken, of het nu gaat om het milieu of om de mens.

Teambuilding, onze diepste essentie

Na urenlang brainstormen en teambesprekingen kwamen we tot de conclusie dat ons diepste wezen, ons stokpaardje, wat ons vooral motiveert... de mens is. Onze activiteiten en onze teambuildings zijn vooral menselijke ervaringen die gedeeld moeten worden tussen de medewerkers. Wij dringen aan op deze menselijke kant voor, tijdens en na de activiteit, van de voorbereiding tot de debriefing.

Ons doel is om de deelnemers te vervoeren in een positieve, echte en duurzame ervaring. En om dit te doen, moesten we ons opnieuw richten op wat ons in de vroege uren dreef om ons bedrijf te creëren: de mens en het team.

Blijft verbonden, zelfs op afstand

Om onze klanten te helpen deze kostbare menselijke schakel te vinden en/of te behouden ondanks de sociale afstand, hebben we een aantal van onze teambuildingactiviteiten aangepast en ze gedigitaliseerd. Een van onze belangrijkste doelstellingen in deze periode was om de digitalisatie in onze sector te introduceren, en dat is ons gelukt met onze "Stay Connected"-catalogus.

Aangezien het momenteel niet altijd meer mogelijk is om als team samen te komen, maar dat het centraal blijft om verenigd en verbonden te zijn, hebben we de vorm van een aantal van onze activiteiten aangepast. We hebben ook gedacht aan thuiswerkers, freelance consultants en kantoren met afgelegen afdelingen. Het belangrijkste is toch altijd om samen te lachen, samen te werken met een gemeenschappelijk doel en onszelf te overtreffen?

Of het nu gaat om yoga, koken of wijn proeven, wij bieden pakketten aan met een box of met de nodige apparatuur om de activiteit direct bij uw medewerkers thuis uit te voeren, en het enige wat u hoeft te doen is genieten van het moment via de schermen ertussenin. Er zijn ook andere mogelijkheden: escape games of muzikale quiz, alle gelegenheden zijn goed om uw e-apero tussen de medewerkers te animeren.

Waarde toevoegen aan uw activiteiten

Hoewel veel bedrijven economische doelstellingen nastreven, stellen we vast dat het voor het merendeel van onze klanten essentieel is om te investeren in mensen en de vaardigheden van hun teams te ontwikkelen. Om dit te doen, wilden we met onze "Academy"-activiteiten teambuildings aanbieden die een echte return on investment bieden voor uw teams.

Deze activiteiten vinden plaats volgens een door ons ontwikkeld analyserooster en aangepast aan de activiteit (in samenwerking met professionele coaches) . Het is dus mogelijk om u concreet te debriefen over bepaalde analysepunten, zoals leiderschap, communicatie, enz. Als u verder wilt gaan, kunnen we ook een onafhankelijke coach inschakelen.

Werken als een team aan een gemeenschappelijk doel

De inzet van een team rond een fysieke uitdaging en/of een gemeenschappelijk maatschappelijk doel is iets wat we hoog in het vaandel dragen. Daarom wilden we onze klanten ook dit nieuwe teambuilding formaat aanbieden en hebben we met atlasGO samengewerkt om een service te bieden die uniek is in de sector, die de inzet van teams koppelt aan het nastreven van een gemeenschappelijk doel dat één tot twaalf maanden kan duren (en niet slechts voor één dag zoals voor meer traditionele teambuildings). Het is inderdaad op de lange termijn dat de teamgeest echt wordt gevoeld. We hebben dit "Employee Engagement" genoemd.

De "Employee Engagement" activiteiten kunnen van op afstand worden uitgevoerd, zijn volledig op maat gemaakt en helpen u om geld in te zamelen voor de vereniging van uw keuze of gewoon om een teamuitdaging te voltooien. Een paar kilometer per week lopen of 30 minuten per dag yoga beoefenen, wat voor doel u ook voorstelt aan uw medewerkers, het kan van thuis uit of op kantoor, individueel of in groep, op het moment dat u of uw teams kiezen, terwijl u een gemeenschappelijk doel bereikt via de atlasGO applicatie.

Wilt u meer weten over onze teambuilding activiteiten? Neem een kijkje in onze catalogus of neem nu contact met ons op!

Je hebt die ene niet gevonden

Laten we je onze andere ervaringen laten zien.